Strålende mottakelse i London

NHH-delegasjonen som denne uken var i London for å presentere skolen for næringslivet, fikk en strålende mottakelse. - Studentene har gjort en fantastisk jobb, sier internasjonal rektor Christine Meyer.

14.04.2000 - Elin F. Styve


Arrangementet på Hotel Savoy gikk knirkefritt, og viktige kontakter ble opprettet. Etter oppsummeringsmøtet i dag, fredag, kunne alle de involverte slå fast at prosjektet ble en suksess. Men det betyr ikke at det er over. Nå skal kontakter pleies, og det skal legges godt til rette for at de utenlandske bedriftene skal kunne komme hit og rekruttere.

Studentene verdifull ressurs
- Vi fikk en overraskende positiv respons fra bedriftene. Under arrangementet fikk vi ting til å fungere bra, og utfylte hverandre godt, forteller Meyer. Hun får ikke fullrost studentenes innsats.
- Dette er et bevis på hva de kan få til når de mobiliserer. Det viser hvilken verdifull ressurs studentene er for høyskolen, sier hun.
Nå vil Meyer prioritere å få fagmiljøet til å bevisstgjøre studentene mer om mulighetene i utlandet. - Vi må systematisk oppmuntre studentene til å satse på karrierer internasjonalt, og på et tidligere stadium fortelle om utvekslingsprogrammene og Cems-graden.

Jobber videre
Også prosjektleder Gaute Ulltevit-Moe er svært fornøyd med London-fremstøtet.

- Responsen var utrolig bra, og allerede like etter møtet slo flere bedrifter fast at de ville komme til NHH på bedriftspresentasjon og for å rekruttere. Flere av dem hadde aldri hørt om NHH før, men etter presentasjonen ble det trukket flere paralleller til Handelshögskolan i Stockholm, som er kjent blant alle.

"Prosjekt London" fortsetter til høsten med å holde kontakten med bedrifter og enkeltpersoner i London, og tilrettelegging for internasjonale bedriftspresentasjoner på NHH. Næringslivsutvalget vil trekke inn internasjonale elementer på sine jobbsøkerkurs, og oppfordre studentene til å prøve seg på en internasjonal karriere.

Thore Johnsen, Christine Meyer, Gaute Ulltveit-Moe og Per Etholm fremfor Hotel Savoy i London. Per Etholm fra City Bank utgjorde en sentral del av NHH-presentasjonen for næringslivet.
Foto: Dagens Næringsliv

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive